Η χρησιμότητα των Buffer Tanks σε οικιακό και βιομηχανικό περιβάλλον

Οι δεξαμενές συσσώρευσης ή Buffer tanks είναι ένας εύκολος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Είτε χρησιμοποιείτε ηλιακό ζεστό νερό, αντλίες θερμότητας είτε λέβητα βιομάζας με ξύλα, η δεξαμενή συσσώρευσης είναι μια απλή λύση για να μειώσετε τους περιβαλλοντικούς ρύπους και να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος, είτε μιλάμε για οικιακή χρήση είτε για βιομηχανική χρήση.

Μια δεξαμενή buffer μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορα μεγέθη, από μια μικρή δεξαμενή για να αποθηκεύσει νερό, από την ηλιακή θέρμανση για οικιακή χρήση, σε τεράστιες δεξαμενές 7000 λίτρων για εμπορική θέρμανση και για αποθήκευση ζεστού νερού.

Οι δεξαμενές συσσώρευσης μπορούν επίσης να συνδεθούν με διάφορες πηγές θέρμανσης και ανανεώσιμης ενέργειας, όπως ηλιακά πηνία ή θερμαντήρες εμβάπτισης ή συστήματα πετρελαίου ή αερίου. Ομοίως, στην πλευρά εξόδου, οι δεξαμενές απομόνωσης μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και τα θερμαντικά σώματα.

Η πιο δημοφιλής χρήση δεξαμενών συσσώρευσης είναι με λέβητες βιομάζας, οι οποίοι συνδέονται με την πλευρά της δεξαμενής, με θερμαντικά σώματα ή άλλα συστήματα εξόδου ζεστού νερού συνδεδεμένα στην άλλη πλευρά.

Ο λέβητας θερμαίνει το νερό και η δεξαμενή αποθέματος διατηρεί το νερό ζεστό μέχρι να χρειαστεί, επειδή είναι επενδεδυμένο με μόνωση που μειώνει την απώλεια θερμότητας και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία.

Έτσι μειώνονται οι λογαριασμοί ενέργειας και παρέχεται άμεση πρόσβαση στο νερό της απαιτούμενης θερμοκρασίας, αν και συνιστάται ότι οι ρυθμιστές θερμοκρασίας και ο εξοπλισμός παρακολούθησης να χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των θερμοκρασιών.

Άλλα πλεονεκτήματα των buffer tanks είναι η χαμηλού κόστους εγκατάσταση, η δυνατότητα συνδυασμού πολλαπλών πηγών θερμότητας τόσο ως εισροή είτε ως έξοδος και η ευελιξία για τη θέρμανση του νερού σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Με αυτό το τελευταίο παράδειγμα, θα μπορούσατε να θερμαίνετε το νερό τη νύχτα με τη χρήση θερμαντικών στοιχείων εμβάπτισης, όπου λειτουργούν φθηνότερα τιμολόγια. Στη συνέχεια, το νερό θα αποθηκευτεί στην απαιτούμενη θερμοκρασία και θα είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα.

BUFFER TANKS ΑΠΟ ΤΗ VENMAN

  • Βελτίωση της οικονομικής απόδοσης για κάθε σύστημα θέρμανσης (ηλιακή, βιομάζας, αντλία θερμότητας κτλ).
  • Λειτουργική σχεδίαση.
  • Σταθερή και γρήγορη παροχή ζεστού νερού όταν την χρειάζεστε.
  • Σχεδίαση για εξοικονόμηση χώρου.
  • 5 χρόνια εγγύηση.
  • Πρόσθετη θέρμανση σε όλα τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
Share